Vers gerookte Paling

Gerookte paling is een gezonde en veelzijdige lekkernij en een bekende delicatesse van Nederlandse bodem. De champagne onder de vis.

Heerlijk voor op toast, in salade of op een broodje. Maar ook te gebruiken in voor- en hoofdgerechten.

Doordat we onze paling nog op traditionele wijze roken, behouden ze de perfecte rooksmaak. De paling heeft een zachte structuur om zo van de graat af te eten.

Gerookte paling is langer te bewaren dan verse paling. Vroeger rookten ze paling ook bewust om deze reden: Het rookproces zorgt namelijk voor een langere houdbaarheid.

Tegenwoordig roken we paling vooral voor de smaak.

Gerookte paling kun je in vetvrij papier in de koelkast 7 dagen bewaren. Nog beter voor de houdbaarheid en met name ook voor de smaak is om de paling vacuüm te laten verpakken. Op deze manier kun je het tot maximaal 10 dagen bewaren.

Even op kamertemperatuur laten komen voor het serveren en smullen maar!